Egy kis lábosba tesszük a cukrot 1 evőkanál vízzel, és kis lángon addig melegítjük, amíg a cukor fel nem oldódik. Ha már kezd karamellizálódni, levesszük a tűzről, és 4 db tűzálló tálka aljában egyenlő arányban szétosztjuk, majd félretesszük.
Egy tálban habosra keverjük a tojásokat a megmaradt cukorral. Hozzáadjuk a felmelegített tejet, alaposan összekeverjük, majd az így kapott keveréket az előkészített tálkákba szűrjük. Tepsibe tesszük, forró vizet öntünk melléjük úgy, hogy a tálkák 3/4 részéig érjen. 170 fokra előmelegített sütőbe toljuk 45 percre.
Ha kész, kivesszük, és hagyjuk kihűlni. A karamellkrémet tányérokra borítjuk, és tálaljuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre