Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Klasszikus karamellkrém

75 perc
bonyolult
olcsó
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

1.

Egy kis lábosba tesszük a cukrot 1 evőkanál vízzel, és kis lángon addig melegítjük, amíg a cukor fel nem oldódik. Ha már kezd karamellizálódni, levesszük a tűzről, és 4 db tűzálló tálka aljában egyenlő arányban szétosztjuk, majd félretesszük.

2.

Egy tálban habosra keverjük a tojásokat a megmaradt cukorral. Hozzáadjuk a felmelegített tejet, alaposan összekeverjük, majd az így kapott keveréket az előkészített tálkákba szűrjük. Tepsibe tesszük, forró vizet öntünk melléjük úgy, hogy a tálkák 3/4 részéig érjen. 170 fokra előmelegített sütőbe toljuk 45 percre.

3.

Ha kész, kivesszük, és hagyjuk kihűlni. A karamellkrémet tányérokra borítjuk, és tálaljuk.

Ezek is érdekelhetnek

Friss