Elkészítés: Az élesztőt elmorzsoljuk a langyos cukros tejben és felfuttatjuk. Közben kimérjük a lisztet, elkeverjük benne a sót és a cukrot. Közepébe fészket formálunk, ide öntjük az élesztős tejet, a tojássárgáját és az olvasztott vajat. Simára kidolgozzuk, megszórjuk liszttel, és konyharuhával letakarva langyos helyen kb. 1 óra alatt duplájára kelesztjük.
Közben elkészítjük a tölteléket: az olvasztott vajban elkeverünk minden hozzávalót, és felhasználásig a hűtőbe tesszük.
Ha megkelt a tészta, téglalap alakúra nyújtjuk, megkenjük a töltelékkel, feltekerjük, és kb. ujjnyi vastag szeletekre vágjuk.
Sütőpapírral bélelt formába tesszük a csigákat és lekenjük a felvert tojással.
180 fokosra állított, de még hideg sütőbe tesszük. Ha már kezdenek pirulni, forró(!) vaníliás tejjel megöntözzük, és további 5-7 percig sütjük. A sütőből kivéve kissé hűlni hagyjuk, utána lehet enni. Nem fog sokáig tartani... :)
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre