Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Klasszikus hollandi mártás

1 5/5

Hozzávalók

  • 30 dkg vaj
  • 12 db tojássárgája
  • 3 dl víz
  • 1 db citrom
  • őrölt fehér bors

Elkészítés

    1. A vajat felolvasztjuk, és melegen tartjuk. A tojássárgájához hozzáadjuk a vizet (tojásonként 1 evőkanál), és megsózzuk. Gőz fölött, mérsékelt tűzön, habverővel könnyű, habszerű állományig felverjük.
    2. Ezután a vízgőzről levesszük, és további keverés közben az írótól különvált vaj tiszta részét lassú csurgatással hozzáadjuk. Szűrt citromlével és őrölt fehérborssal ízesítjük. Akkor jó, ha bársonyosan sima az állaga. Tálalásig vízgőzön tartjuk.

Megjegyzés

Meleg tojásételek, spárga, vajas pástétomok és halak kísérője.

dzsafi
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hozzászólások

kagota
Kipróbáltam, isteni, olyan, amilyennek lennie kell :)

Hasonló Receptek

Magazin