Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Klasszikus hollandi mártás

15 perc
mester
átlagos
4 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Tojás
  • Tej

Elkészítés

  1. A klasszikus hollandi mártáshoz a vajat felolvasztjuk, és melegen tartjuk.
  2. A tojássárgájához hozzáadjuk a vizet és megsózzuk. Gőz fölött, mérsékelt tűzön, habverővel könnyű, habszerű állagig felverjük.
  3. Ezután a vízgőzről levesszük, és további keverés közben az írótól különvált vaj tiszta részét lassú csurgatással hozzáadjuk. Szűrt citromlével és őrölt fehérborssal ízesítjük. Akkor jó, ha bársonyosan sima az állaga. Tálalásig vízgőzön tartjuk. 

Megjegyzés

Meleg tojásételek, spárga, vajas pástétomok és halak kísérője. - dzsafi

Ezek is érdekelhetnek

Friss