A klasszikus hólabda elkészítéséhez a porcukrot és a vaníliás cukrot keverőtálba tesszük, majd hozzáadjuk az egész tojásokat. Ezután robotgéppel habosra keverjük, hogy legalább háromszorosára nőjön, majd állandó keverés mellett hozzácsorgatunk 3 evőkanál forró vizet, és még 1-2 percig keverjük.
Egy másik tálban összekeverjük a lisztet a sütőporral és a kakaóval, majd hozzászitáljuk a habosra vert cukros tojáshoz. Fakanállal óvatosan összeforgatjuk vigyázva, nehogy összeessen a hab.
Egy 37x33 centis tepsit sütőpapírral kibélelünk, majd ráöntjük a masszát, és egyenletesen elsimítjuk.
180 fokra előmelegített sütőben 15-20 percig sütjük a tésztát, majd kivesszük a sütőből, és a tepsiben hagyjuk pár percig.
A sütőpapírral együtt átemeljük egy rácsra, és hagyjuk teljesen kihűlni. Egy 5 centi átmérőjű pogácsaszaggatóval korongokat szúrunk a tésztából.
A krémhez a vajat habosra keverjük a porcukorral és a vaníliás cukorral, majd félretesszük.
A lisztet egy kevés tejjel simára és csomómentesre keverjük, majd hozzáadjuk a tojássárgáját és a maradék tejet is. Gőzfürdő fölött, állandó keverés mellett sűrűre főzzük. Ezután tálba öntjük, és folyamatos kevergetéssel teljesen kihűtjük.
A vajas-cukros keverékhez keverjük apránként a krémet, majd 1-2 órára a hűtőbe tesszük, hogy kissé megdermedjen.
A kókuszreszeléket kiöntjük egy tálcára. Az egyik kiszúrt tésztakorongot megkenjük 1 teáskanál mennyiségű krémmel, majd ráhelyezünk egy másik tésztakorongot. Ezután óvatosan körbeforgatva kívülről is körbekenjük a krémmel. Végül a kókuszreszelékben meghengergetjük, majd tálcára helyezzük. A többi hólabdát is ugyanígy elkészítjük.
A csokimázhoz a csokoládét egy tálba tördeljük, hozzáadjuk a vajat, majd gőzfürdő felett megolvasztjuk. Az elkészült sütemények tetejét bevonjuk a csokimázzal, majd hagyjuk, hogy a csoki megdermedjen rajtuk.