Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Klasszikus hólabda

Hozzávalók

  • A tésztához:
  • 12,5 dkg liszt
  • 2 dkg holland kakaó
  • 12,5 dkg porcukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 2 tk sütőpor
  • 4 db tojás (nagy)
  • A krémhez:
  • 10 dkg vaj
  • 15 dkg porcukor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 5 dkg liszt
  • 3 dl tej
  • 1 db tojássárga
  • 1 csomag kókuszreszelék
  • A csokimázhoz:
  • 5 dkg csokoládé
  • 1,5 dkg vaj

Elkészítés

    1.

    A porcukrot és a vaníliás cukrot keverőtálba tesszük, majd hozzáadjuk az egész tojásokat. Ezután robotgéppel habosra keverjük, hogy legalább háromszorosára nőjön, majd állandó keverés mellett hozzácsorgatunk 3 ek forró vizet, és még 1-2 percig keverjük.

    2.

    A lisztet összekeverjük a sütőporral és a kakaóval, majd hozzászitáljuk a habosra vert cukros tojáshoz. Fakanállal óvatosan összeforgatjuk vigyázva, nehogy összeessen a hab. Egy 37 x 33 cm-es gáztepsit sütőpapírral kibélelünk, majd ráöntjük a masszát, és egyenletesen elsimítjuk. 180 fokra előmelegített sütőben 15-20 percig sütjük, majd kivesszük a sütőből, és a tepsiben hagyjuk pár percig.

    3.

    A sütőpapírral együtt átemeljük egy rácsra, és hagyjuk teljesen kihűlni. Egy 5 cm-es pogácsaszaggatóval korongokat szúrunk ki a tésztából.

    4.

    A krémhez a vajat habosra keverjük a porcukorral és a vaníliás cukorral, majd félretesszük. A lisztet egy kevés tejjel simára és csomómentesre keverjük, majd hozzáadjuk a tojássárgáját és a maradék tejet is. Gőzfürdő fölött, állandó keverés mellett sűrűre főzzük. Ezután tálba öntjük, és folyamatos keveréssel teljesen kihűtjük.

    5.

    A vajas-cukros keverékhez keverjük apránként a krémet, majd 1-2 órára a hűtőbe tesszük, hogy kissé megdermedjen. A kókuszreszeléket kiöntjük egy tálcára. Az egyik kiszúrt tésztakorongot megkentük 1 tk krémmel, majd ráhelyezünk egy másik tésztakorongot. Ezután óvatosan körbeforgatva szintén körbekenjük a krémmel. Végül a kókuszreszelékben meghengergetjük, majd tálcára helyezzük. A többi korongot is elkészítjük.

    6.

    A csokimázhoz a csokoládét egy tálba tördeljük, hozzáadjuk a vajat, majd gőzfürdő felett megolvasztjuk. Az elkészült sütemények tetejét bevonjuk a csokimázzal, majd hagyjuk, hogy a csoki megdermedjen.

    MÉG TÖBB ISTENI HÓLADBA RECEPT >>> 

Megjegyzés

Az elkészült hólabdát hagyjuk pár órán át állni, hogy a csokoládé a tetején teljesen megdermedjen, és az ízek jól összeérjenek.

kgizike
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin