Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Klasszikus házi krémes - diabetikus!

MME MME
45 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók (24 darabhoz):
  • 6 db tojás
  • 60 g rétesliszt
  • 40 g glukonon
  • 2 evőkanál Canderel por
  • A krémhez:
  • 2 csomag (80 g) vanília ízű pudingpor
  • 7 dl víz
  • 6 tojásfehérje
  • 1 csapott evőkanál zselatin
  • 30 g fruktóz
  • Polisweet ízlés szerint

Elkészítés

3 tojásfehérjéből verjünk kemény habot, tegyük bele a glukonon és a Canderel por felét. Verjük tovább, adjuk hozzá a 3 tojássárgáját, végül a liszt felét. Öntsük sütőpapírral kibélelt tepsibe. Előmelegített sütőben, közepes hőfokon süssük körülbelül 10 percig (sütőforma mérete: 32 X 22cm). Készítsük el ugyanígy a másik lapot is.

A krémhez áztassuk 3 dl vízben a zselatint, tegyük bele a két csomag pudingport, és keverjük simára. A tojásfehérjéket verjük kemény habbá, tegyük bele a fruktózt, verjük tovább.

Forraljunk fel 4 dl vizet, főzzük bele a zselatinos pudingmasszát, édesítsük folyékony édesítővel. Főzzük sűrűre, utána óvatosan főzzük bele a felvert tojáshabot.

Az egyik lapra kenjük rá a krémet. A másik lapot vágjuk 24 egyforma kockára és helyezzük rá a krém tetejére. Ha kihűlt, 1 órára tegyük hűtőbe.

Megjegyzés

Recept és fotó: Gézsi Andrásné - Máger József: Cukorbetegek nagy süteményeskönyve (Springmed kiadó) - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss