Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Harcsapaprikás túrós csuszával

MME MME
45 perc
egyszerű
megfizethető
4 adag
Allergének
  • Glutén
  • Tojás
  • Tej

Elkészítés

  1. A halat feldaraboljuk, alaposan besózzuk.
  2. A szalonnát apró kockákravágjuk,megsütjük, majd a pörcöket kiszedjük belőle.A halat ebben a szalonnazsírban hirtelen megsütjük. Ezután kivesszük aharcsadarabokat és félre tesszük.
  3. A szalonnazsírt egy nagyobb lábasba öntjük. A felaprított vöröshagymát megdinszteljük benne, majd kevés pirospaprikát szórunk rá. Ezután felöntjük kevés vízzel, hozzáadjuk a kockázott paradicsomot, a paprikát és a zúzott fokhagymát, beletesszük a harcsadarabokat és borssal ízesítjük.
  4. Közepesen alacsony lángon 20-25 perc alatt készrefőzzük. Ha szükséges vízzel pótoljuk az elfőtt folyadékot. A tejfölt (150 ml) hőkiegyenlítéssel hozzáadjuk a szószhoz – a meleg levesből kiveszünk egykeveset és azt elkeverjük a tejföllel, majd belekeverjük a paprikásba.
  5. A csuszatésztát lobogó sós , olajos vízben haraphatórafőzzük. Amikor kész, leszűrjük, és összekeverjük a 2 dl (250 ml) tejföllel, a túróval, és kevés sóval.
  6. A pirított szalonnát a tésztára szórjuk, és tálaljuk a harcsapaprikással. 

Ezek is érdekelhetnek

Friss