A halat és zöldségeket megmossuk és megszárítjuk. A hagymát, a petrezselymet és fokhagymát finomra, a paprikát és a paradicsomot pedig kisebb kockákra vágjuk, a bacont felkockázzuk.
A tésztát 5-6 perc alatt félpuhára főzzük, majd a főzővízzel együtt visszahűtjük. Ha kész, leszűrjük, és hideg vízzel jól átmossuk, hogy ne tapadjanak össze a csuszalapok.
Egy serpenyőben lepirítjuk a felkockázott bacont, ha kész, kiszedjük, és a visszamaradt, újra hevített zsiradékon fehérdésig sütjük a harcsát, majd serpenyőstül félretesszük.
Egy lábosban, mangalica zsíron üvegesre pirítjuk a hagymát és a fokhagymát, majd hozzá adjuk a paradicsomot és a paprikát. Ezután a tűzről félrehúzva megszórjuk pirospaprikával és hozzáadunk egy kis vizet is. Jól összekeverjük, majd visszahúzzuk és lefedjük.
Amíg a zöldségek főnek, egy keverőtálban jól összekeverjük a kifőtt csuszatésztát, a túrót, a tejfölt, a kisült bacont, megborsozzuk és hőálló tálba tesszük, majd 200 fokra előmelegített sütőben pirulásig sütjük.
Egy tálban a lisztből, a vízből és a tejfölből habarást készítünk. (A lisztet azért jó először egy kis vízzel összekeverni, mert akkor nem lesz csomós a habarás.)
Ha a zöldségek megfőttek, akkor lehúzzuk a lábosta tűzről, és egy botmixerrel lepürésítjük a zöldségeket, majd hozzádjuk a habarást. (Először a paprikás szaftjából 1 merőkanállal a habarásba, így elkerülhető, hogy a liszt főzéskor becsomósodjon. Ezután már az egész habarást habverővel hozzákeverhetjük a paprikáshoz.)
Visszatesszük a tűzre, és lassú tűzön újramelegtjük. Amikor forrni kezd, beletesszük a harcsát, és 4-5 percig tovább főzzük.
Mire elkészül a harcsapaprikás, addigra biztos szép pirított színe lesz a túrós csuszának is. A paprikás mellé tálaljuk, feldíszítjük a maradék tejföllel és pirospaprikával, és a petrezselyemmel.
Figyelem! A fűszerek adagjai relatív mértékűek, mennyiségük ízlés szerint csökkenthető, növelhető. Az elkészítési idő a gyakorlottság függvényében változhat. - ChefbagMME
Ezek is érdekelhetnek
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!