Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Klasszikus gulyásleves

Hozzávalók

  • 1/2 kg sertéslapocka (vagy marhalábszár)
  • 2 fej hagyma
  • 2 ek zsír
  • 1 ek pirospaprika
  • 1 db paprika (csöves erős)
  • 1 szál sárgarépa
  • 1 szál petrezselyemgyökér
  • 1 db zeller (kisebb)
  • 3 db krumpli (közepes)
  • 1 csokor zeller zöldje
  • bors
  • köménymag
  • ételízesítő

Elkészítés

    1. A húsból a szokásos módon, jó sok hagymával pörköltet készítünk beletesszük az erős paprikát is. Ahol gyerek is eszik belőle, ott csak a tányéron tegyünk bele erős paprikát.
    2. A zöldségeket feldaraboljuk és sós, ételízesítős vízben feltesszük főni, csak éppenhogy ellepje. Amikor a hús már puha, hozzáöntjük a zöldséget, ekkor tesszük bele a kockára vágott krumplit, a köménymagot és a borsot. Addig főzzük így együtt, amíg a krumpli is puha lesz. Puha kenyérrel tálaljuk.

    Tavaszi gulyásleves  

    HÚSGOMBÓCOS GULYÁSLEVES 

    GOMBÁS GULYÁSLEVES 

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin