Keress receptre vagy hozzávalóra
Hirdetes
Recept feltöltés

Klasszikus grízgaluska leves

default user icon

Hozzávalók

  • 2 ek étolaj
  • 1 fej vöröshagyma (kisebb)
  • 2 db sárgarépa
  • 1 db petrezselyemgyökér
  • 1/2 db zellergumó
  • frissen őrölt feketebors
  • 2 db tojás
  • 10 dkg búzadara
  • 2 ek aprított petrezselyemzöld
  • 1 késhegynyi szódabikarbóna

Elkészítés

    1. Egy lábasban olajat hevítünk és megfuttatjuk rajta a megpucolt és apró kockákra vágott hagymát. A répát, a petrezselyemgyökért, a zellert ízlés szerint feldaraboljuk és hozzáadjuk a dinsztelt hagymához. Összeforgatjuk, majd felöntjük kb. 1,2 liter forró vízzel. Közepes lángon hagyjuk felforrni. Csak ezután sózzuk, borsozzuk és alacsony lángon főzzük tovább.
    2. A tojásokategy csipet sóval villával felhabosítjuk. Hozzákeverjük a búzadarát, a finomra aprított petrezselyemzöldet és a szódabikarbónát. Kb. 10 percig pihentetjük, majd kiskanál segítségével galuskákat szaggatunk a forró levesbe.
    3. A levesben a galuskákat további kb. 5-10 percig főzzük, amíg a galuskák többszörösükre nőnek és megpuhulnak.

    11 EGYSZERŰ ÉS HÁZIAS LEVES FILLÉRES ALAPANYAGOKBÓL >>> 

     

Megjegyzés

Szezontól függően további zöldségekkel gazdagíthatjuk a levest, pl.: karalábé, borsó, zöldbab, kelbimbó. Recept, styling: Filep Kata, fotó: Tóth András

MME
Hirdetes
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm
Hirdetes

Hozzászólások

Hirdetes

Hasonló Receptek

Hirdetes
Hirdetes