Keress receptre vagy hozzávalóra
Hirdetes
Recept feltöltés

Klasszikus francia hagymaleves

Hozzávalók

  • 3 ek olaj
  • 50 dkg vöröshagyma
  • 1 ek liszt
  • 5 dl száraz fehérbor
  • 2 db húsleveskocka
  • bors
  • 7,5 dkg bagett
  • 2 ek konyak
  • 10 dkg kemény sajt

Elkészítés

    1. Az olajat felforrósítjuk, és közepes lángon 10 percig pirítjuk rajta a megtisztított, vékonyan felkarikázott hagymát. Azután meghintjük a liszttel, és kissé lepirítjuk. 
    2. Felöntjük a borral, valamint 1 l vízzel, majd hozzáadjuk a húsleveskockákat, és addig kevergetjük, amíg azok feloldódnak. Megsózzuk, megborsozzuk a levest. Felforraljuk, majd kis lángon 20 percig főzzük. 
    3. A bagettet szeletekre vágjuk, elrendezzük őket a sütőtálcában, és aranyszínűre sütjük a 225 fokos sütőben. 
    4. A levest a konyakkal ízesítjük. Ha szükséges, ismét megsózzuk, megborsozzuk. Elosztjuk 6 db tűzálló csészében, mindegyik adagra 1-1 szelet pirított bagettet teszünk, és a tetejüket megszórjuk a reszelt sajjtal. Végül a 220 fokos sütőbe toljuk 5-7 percre. Azonnal tálaljuk.

      Még több mennyei leves >>> 

      A legjobb francia receptek >>> 

      Sajtos finomságok >>> 

Hirdetes
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm
Hirdetes
Hirdetes

Hasonló Receptek

Magazin

Hirdetes
Hirdetes