Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Klasszikus ekler fánk

Klasszikus ekler fánk

Hozzávalók

  • A tésztához:
  • 10 dkg zsír
  • 10 dkg víz
  • 10 dkg liszt
  • 4 db tojás
  • 1 csipet só
  • 1 csipet cukor
  • A töltelékhez:
  • 3 dl cukrászhab
  • 15 dkg étcsokoládé
  • 7 dkg vaj
  • 1 tk étolaj
  • 1 csipet só

Elkészítés

    1. A hideg vízbe beletesszük a zsírt, a csipet cukrot és a csipet sót, és feltesszük forrni. Ha felforrt, akkor hozzáadjuk a lisztet, és gyors mozdulatokkal addig keverjük, amíg össze nem áll a tészta. (Recsegő hangot add ki amikor elkészült, kb. 2-3 perc.) A tésztába egyenként beleütjük a tojásokat, és gyorsan összekeverjük.
    2. Amikor készhabzsákba töltjük, és egy sütőfóliával kibélelt tepsibe, kb. 10 cm-es, babapiskótányi csíkokat nyomunk. A sütőt 220 fokra előmelegítjük.
    3. A tepsit betoljuk a sütőbe, 10 percig sütjük ezen a hőfokon, majd levesszük 180 fokra, és  még 10-15 percig sütjük.
    4. Ha megsültek a fánkok, akkor még forrón, recés késsel levágjuk a tetejüket, hogy a gőz távozzon belőlük. Amíg hűlnek a fánkok, egy csipet sóval felverjük a tejszínt, a csokit a vajjal és az étolajjal, vízgőz felett felolvasztjuk.
    5. A tejszínhabot habzsákba szedjük, és megtöltjük az ekler fánk alját, majd a tetejét az olvasztott csokiba mártjuk, és a hab tetejére helyettük.

     

Megjegyzés

Az égetett tészta titka a sütő hőfoka. Minden esetben 220 fokra kell előmelegíteni, mert különben nem jön fel a tészta.

Szekeres Lajosné Klári
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek