Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Klasszikus diós patkó

90 perc
bonyolult
átlagos
10 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A lisztet egy tálba szitáljuk, majd hozzákeverjük a porcukrot, a sütőport és a darált diót. Végül gyors mozdulatokkal összedolgozzuk a puha margarinnal. Folpackba csomagolva legalább 1 órát a hűtőben pihentetjük. (Ha egy éjszakát hagyjuk a hűtőben pihenni, tökéletesen lehet a tésztával dolgozni, nem ragad, és még a munkalapot sem kell lisztezni.)
  2. A hűtőből kivett tésztából kis darabokat tépünk, majd kisujjnyi vastag rudakká sodorjuk. Azokat kb. 8 cm hosszú darabokra vágjuk. Patkó alakúra hajlítjuk, majd a két végét kicsit elvékonyítjuk.
  3. Sütőpapíros lemezre rakjuk, egymástól kicsit távolabb. Előmelegített sütőben 170 fokon hőlégkeveréssel 10 perc alatt megsütjük. (Ha túlsül, megkeményedhet.)
  4. Még melegen vaníliás porcukorral megszórjuk. (A kisült tészta még elég puha, ezért a porcukorba forgatás helyett a törés elkerülése végett ez célszerűbb.) 

Megjegyzés

Kevés alapanyagból összeállítható, egyszerű, tojás nélküli édesség. Ez a süti még egy hét után is ugyanolyan omlós és puha, mintha épp akkor sült volna.
Légmentesen záródó fémdobozban sokáig eláll. - AranyTepsi

Ezek is érdekelhetnek

Friss