Keress receptre vagy hozzávalóra
Hirdetes
Recept feltöltés

Klasszikus csúsztatott palacsinta

Hozzávalók

  • A palacsintatésztához:
  • 5 dkg vaj
  • 5 db tojás
  • 5 dkg cukor
  • 5 dkg liszt
  • 3 dl tej
  • olaj
  • A rétegezéshez:
  • 2 db citrom héja
  • 1 db narancs héja
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • A tetejére:
  • vaníliás cukor

Elkészítés

    1. A vajat az 5 tojássárgájával habosra keverjük, aztán beletesszük a cukrot, a lisztet és a tejet. Jól elkeverjük. Felverjük az 5 tojásfehérjét, majd ezt is a masszába dolgozzuk.
    2. A reszelt citrom- és narancshéjat összedolgozzuk. Kiolajozott palacsintasütőben kisujjnyi vastag rétegben palacsintamasszát öntünk, és takarékon megsütjük az egyik oldalát úgy, hogy a teteje egy kicsit híg maradjon. 
    3. Egy sütőformát kiolajozunk, megszórjuk egy kevés citromos narancsos vaníliás cukorral, majd az első palacsintát szépen belecsúsztatjuk, a tetejét megszórjuk a citromos-narancsos vaníliás cukorral. Így rétegezzük a 4 db palacsintát.
    4. A palacsintával megrakott tálat kb. 150 fokra előmelegített sütőbe csúsztatjuk kb. 5 percre. Figyeljünk rá, hogy az ízes cukor ne égjen meg a tetején, csak egy kicsit megpiruljon.
    5. Amikor kivettük a sütőből, várunk pár percet, majd egy nagyobb tányérra átfordítjuk - így most a teteje az alja lesz - és meghintjük vaníliás cukorral. Citrom és narancskarikákkal díszítjük. Úgy vágjuk, mint egy tortát.

    A TÖKÉLETES PALACSINTA ALAPRECEPTJE >>> 

    ISTENI RAKOTT PALACSINTÁK >>> 

    NARANCSOS FINOMSÁGOK >>> 

Hirdetes
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm
Hirdetes
Hirdetes

Hasonló Receptek

Magazin

Hirdetes
Hirdetes