Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Klasszikus csúsztatott palacsinta

60 perc
egyszerű
olcsó
4 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Glutén
  • Tojás
  • Tej

Elkészítés

  1. A vajat az 5 tojássárgájával habosra keverjük, aztán beletesszük a cukrot, a lisztet és a tejet. Jól elkeverjük. Felverjük az 5 tojásfehérjét, majd ezt is a masszába dolgozzuk.
  2. A reszelt citrom- és narancshéjat összekeverjük. A sütőt 150 fokra előmelegítjük.
  3. Kiolajozott palacsintasütőben kisujjnyi vastag rétegben palacsintamasszát öntünk, és takarékon megsütjük az egyik oldalát úgy, hogy a teteje egy kicsit híg maradjon.
  4. Egy sütőformát kiolajozunk, megszórjuk egy kevés citromos narancsos vaníliás cukorral, majd az első palacsintát szépen belecsúsztatjuk. Ismét megszórjuk a citromos-narancsos vaníliás cukorral. Előbbiek szerint megsütjük a következő palacsintát, rácsúsztatjuk és ezt is megszórjuk a cukros keverékkel. Addig folytatjuk, amíg a kisütjük az összes palacsintatésztát.
  5. A palacsintával megrakott tálat kb. 150 fokra előmelegített sütőbe tesszük kb. 5 percre. Figyeljünk rá, hogy az ízes cukor ne égjen meg a tetején, csak egy kicsit megpiruljon.
  6. Amikor kivettük a sütőből, várunk pár percet, majd egy nagyobb tányérra átfordítjuk - így most már a teteje az alja lesz - és meghintjük vaníliás cukorral. Citrom és narancskarikákkal díszítjük. Úgy vágjuk, mint egy tortát.

Nézd meg videón, hogyan készül a klasszikus csúsztatott palacsinta

 

Ezek is érdekelhetnek

Friss