Keress receptre vagy hozzávalóra
Hirdetes
Recept feltöltés

Klasszikus csörögefánk

default user icon

Hozzávalók

  • 25 dkg búzaliszt
  • 2 g porcukor
  • 1 csipet só
  • 5 dkg vaj
  • 3 db tojássárgája
  • 1,5 dl tejföl (20%-os)
  • olaj (a sütéshez)
  • porcukor (a tálaláshoz)

Elkészítés

    1. A porcukorral és sóval elkevert lisztet elmorzsoljuk a vajjal, majd hozzáadjuk egyenként a tojások sárgáját, végül a tejfölt, éslisztezett felületen jól kidolgozzuk a tésztát.Ezután becsomagoljuk és 10-15 percre ahűtőbe tesszük.
    2. Pihentetés után a megtisztított, lisztezett munkafelületen, sodrófával kb. 3 mm vastagságúra nyújtjuk a tésztát. Egy éles késsel a tésztát rombuszokra, vágjuk, majd ejtsünk a közepükön egy hosszanti bemetszést.
    3. A rombuszokat egyenként a kezünkbe vesszük, és az egyik sarkát áthúzzuk a bemetszésen. Így alakul ki a jellegzetes csöröge-forma.
    4. Ha mindegyiket megformáztuk, felforrósított olajban kis adagokban, egyszer forgatva  aranyszínűre sütjüka fánkokat.
    5. A kisült csörögéket, még melegen, megszórjuk porcukorral. Tálaláskor lekvárt kínálhatunk hozzá.


      FARSANGI, CSÖRÖGE, KÉPVISELŐ ÉS TÚRÓ - ISTENI FÁNKOK, MINDEN MENNYISÉGBEN! >>>

      CSÖRÖGEFÁNK CSILIS CSOKISZÓSSZAL >>> 

      ÍGY LESZ TÖKÉLETES A CSÖRÖGÉD, LÉPÉSRŐL LÉPÉSRE! >>>

Megjegyzés

Recept és food styling: Filep Kata
Fotó: Tóth András

MME
Hirdetes
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm
Hirdetes

Hozzászólások

Hirdetes

Hasonló Receptek

Magazin

Hirdetes
Hirdetes