Pofonegyszerű csokoládé mousse

default user icon

Hozzávalók

  • 200 g étcsokoládé, felaprítva
  • 2 evőkanál sótlan vaj
  • 1 bögre habtejszín
  • 0,25 bögre presszókávé, lehűtve
  • 3 evőkanál brandy
  • 3 db tojásfehérje szobahőmérsékleten
  • 1 csipetnyi só
  • 3 evőkanál kristálycukor
  • csokoládéreszelék a díszítéshez

Elkészítés

    1. A csokoládét és a vajat éppenhogy forrásban lévő víz fölé helyezett fémedényben megolvasztjuk, közben finoman kevergetjük, míg megolvad. Amikor megolvadt, levesszük a tűzről és hűlni hagyjuk, amíg a mousse többi alkotóelemével dolgozunk.
    2. Felverjük a tejszínt, és belekeverjük a kávét és a brandyt. Utána a felhasználásig hűtőbe helyezzük.
    3. Egy tiszta edényben habosra verjük a tojásfehérjét, amihez hozzáadtuk a sót.  Ezután folymatosan adagolva hozzáadjuk a cukrot, közben folytatjuk a tojás felverését. Egészen addig verjük, míg a habverők kiemelése után a felvert tojásfehérje felszínén lágy csúcsok képződnek. 
    4. A csokoládé már majdnem szobahőmérsékletre hűlt. A tejszínt két részletben, gyorsan a csokoládéba forgatjuk, majd egyszerre hozzáadjuk a felvert tojásfehérjét (ettől a mousse puha állagú lesz). Ízlés szerint kiválasztott edényekbe öntjük a mousse-t, és 3 órán át hűlni hagyjuk, míg teljesen összeáll. Felszolgálás előtt csokoládé reszelékkel díszítjük.

      A fenti recept „Anna Olson: Sütés” című sorozatból származik, amely március 22-től hétköznaponként 16:00-tól látható a Food Network csatornán.

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Hasonló Receptek

Magazin