A vajat serpenyőben felolvasztjuk, megszórjuk a liszttel, és kissé lepirítjuk. Habverővel folyamatosan kevergetve, kis adagokban belemerjük a langyos tejet. Ha mártás sűrűségű, sózzuk és borsozzuk, és egy csipet szerecsendióval ízesítjük.
A raguhoz felaprítjuk a vöröshagymát és a fokhagymát, majd üvegesre sütjük az olívaolajon. Hozzáadjuk a darált húst, és fehéredésig pirítjuk. Hozzákeverjük a darabolt konzervparadicsomot, a mascarponét és a finomra vágott petrezselyemzöldet. Sózzuk és borsozzuk, majd puhára főzzük.
Egy tűzálló tálat kikenünk a fehér mártással, bevonjuk egy réteg raguval. Megtöltjük a cannellonikat a raguval, egymás mellé rakjuk őket a tálban, majd ráöntjük a maradék ragut és a mártást is.
180 fokra előmelegített sütőben, kb. 40 perc alatt készre sütjük.
Megszórjuk 5 dkg reszelt sajttal, és további 5 percig sütjük. Kivesszük a sütőből, 5 percig pihentetjük, majd tálaljuk.