Klasszikus cannelloni

Hozzávalók

  • 5 dl tej
  • 5 dkg vaj
  • 5 dkg liszt
  • bors
  • 1 csipet szerecsendió
  • 1 fej hagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 4 ek olívaolaj
  • 50 dkg darált hús
  • 40 dkg darabolt konzervparadicsom
  • 10 dkg mascarpone
  • 1 csokor finomra vágott petrezselyem
  • 25 dkg cannelloni tészta
  • 5 dkg reszelt sajt

Elkészítés

    1.

    Melegítsünk fel 5 dl tejet. Olvasszunk fel 5 dkg vajat, szórjuk meg 5 dkg liszttel, és kissé pirítsuk le. Keverjük habverővel, közben kis adagokban merjük bele a tejet. Ha mártás sűrűségű, sózzuk és borsozzuk meg, és ízesítsük 1 csipet szerecsendióval.

    2.

    Aprítsunk fel 1 fej hagymát és 1 gerezd fokhagymát, és süssük üvegesre 4 ek olívaolajon. Adjunk hozzá 50 dkg darált húst, és pirítsuk fehéredésig. Keverjünk hozzá 40 dkg darabolt konzervparadicsomot, 10 dkg mascarponét és 1 csokor finomra vágott petrezselyemzöldet, sózzuk borsozzuk meg, és főzzük puhára.

    3.

    Kenjünk ki egy tűzálló tálat a fehér mártással, majd vonjuk be egy réteg raguval. Töltsünk meg 25 dkg cannelloni tésztát a raguval, majd tegyük őket a tűzálló tálba, szorosan egymás mellé.

    4.

    Öntsük rá a maradék ragut és mártást. Süssük 180 fokos sütőben 40 percig. Szórjuk meg 5 dkg reszelt sajttal, és süssük további 5 percig. Pihentessük 5 percig, majd tálaljuk.

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Hasonló Receptek

Magazin