Keress receptre vagy hozzávalóra

Klasszikus brassói aprópecsenye

Hozzávalók

  • 30 dkg sertés szűzpecsenye
  • 1 db paprika
  • 1 db paradicsom
  • 40 dkg krumpli
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2-3 gerezd fokhagyma
  • 5 dkg szalonna
  • étolaj vagy kókuszolaj (a krumplisütéshez)
  • mangalica zsír
  • bors
  • pirospaprika

Elkészítés

    1. Megmossuk és szárazra töröljük a húst és a zöldségeket, megpucoljuk a krumplit. Apróra vágjuk a megtisztított hagymát és a fokhagymát, a krumplit 2-3 cm-es, a szalonnát, a paprikát, a paradicsomot 1 cm-es kockákra vágjuk.
    2. A krumplit felhevített olajon vagy fritőzben aranybarnára sütjük, megsózzuk, majd papírtörlőre szedjük, és félretesszük.
    3. Egy vastag falú serpenyőben felmelegítjük a mangalica zsírt. Mikor már forró, beletesszük a hagymát, és közepes lángon üvegesre pirítjuk. Hozzáadjuk a szalonnát, majd a húst, és ízlés szerint megsózzuk, megborsozzuk.
    4. Amikor a hús már majdnem kész, hozzáadjuk a felkockázott paradicsomot és a paprikát, és addig pirítjuk, amíg a hús szép piros nem lesz. A legvégén hozzáadjuk a pirospaprikát és a fokhagymát.
    5. A kész ragut a sült krumplira halmozzuk, átkeverjük, és frissen tálaljuk.

Megjegyzés

Ha nem szeretnéd, hogy a paradicsomon rajta legyen a héja, akkor előbb kereszt alakba metszd be a héját, és dobd 1 percre forró vízbe. Így könnyen meg tudod hámozni.

ChefbagMME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

sisqo7 1 évvel ezelőtt
5 dkg krumpli??? Nem kevés ez egy kicsit? :-)

Hasonló Receptek

Magazin