Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Klasszikus brassói aprópecsenye

Hozzávalók

  • 30 dkg sertés szűzpecsenye
  • 1 db paprika
  • 1 db paradicsom
  • 40 dkg burgonya
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2-3 gerezd fokhagyma
  • 5 dkg szalonna
  • étolaj (vagy kókuszolaj)
  • 1 ek mangalica zsír
  • bors
  • pirospaprika

Elkészítés

    1. Megmossuk és szárazra töröljük a húst, lehártyázzuk, szeletekre, majd 2 cm-es kockákra vágjuk. Megpucoljuk a burgonyát. Apróra vágjuk a megtisztított hagymát és a fokhagymát, a burgonyát 2-3 cm-es, a szalonnát, a paprikát, a paradicsomot 1 cm-es kockákra vágjuk.
    2. A burgonyát felhevített olajon vagy fritőzben aranybarnára sütjük, megsózzuk, majd papírtörlőre szedjük, és félretesszük.
    3. Egy vastag falú serpenyőben felmelegítjük a mangalica zsírt, hozzáadjuk a szalonnát és kisütjük. Beletesszük a hagymát, és közepes lángon üvegesre pirítjuk, majd a húst, és ízlés szerint megsózzuk, megborsozzuk.
    4. Amikor a hús már majdnem kész, hozzáadjuk a felkockázott paradicsomot, a paprikát, és addig pirítjuk, amíg a hús szép piros nem lesz. A legvégén hozzáadjuk a pirospaprikát és 1 dl vizet. Fél percet forraljuk nagy lángon.
    5. A kész ragut a sült krumplira halmozzuk, átkeverjük, és frissen tálaljuk.

      11 SZAFTOS BRASSÓI, AMINEK KÉPTELENSÉG ELLENÁLLNI! >>> 

      BRASSÓI, PÖRKÖLT, BORSOS TOKÁNY - ALAPRECEPTEK MAGYAROS RAGUKHOZ >>>

      BRASSÓI HAGYOMÁNYOSAN - VIDEÓ >>>


Megjegyzés

Ha nem szeretnéd, hogy a paradicsomon rajta legyen a héja, akkor előbb kereszt alakba metszd be a héját, és dobd 1 percre forró vízbe. Így könnyen meg tudod hámozni.

ChefbagMME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hozzászólások

sisqo7
5 dkg krumpli??? Nem kevés ez egy kicsit? :-)

Hasonló Receptek

Magazin