A kókusztejet, a cukorral és a vajjal felforraljuk hozzászórjuk a darát és 1-2 percig főzzük, ezután hozzákeverjük a kókuszt.
A keveréket teljesen kihűtjük, majd kb 25 g-os adagokra osztva nedves kézzel megformázzuk. Az így kapott formákat a mélyhűtőbe tesszük legalább félórára.
A csokoládét gőz felett összeolvasztjuk az olajjal és a formákat megmártjuk benne. Sütőpapírral terített tálcára rakosgatjuk, a tetejét kókusszal megszórjuk és hagyjuk teljesen megdermedni.
A karácsonyi sütis tálat gazdagíthatjuk ezzel a sütés nélküli, apró desszerttel. Könnyen és gyorsan elkészíthető. Ha nem kapunk kókusztejet, sima tejjel is elkészíthetjük. - Baloghné Judit
Ezek is érdekelhetnek
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!