Keress receptre vagy hozzávalóra

Klasszikus borsóleves

default user icon

Hozzávalók

  • 50 dkg fejtett, friss zöldborsó
  • 1 db nagyobb répa
  • 1 db petrezselyemgyökér
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 2 db babérlevél
  • 1 csapott ek pirospaprika
  • 1 nagy csokor petrezselyemzöld
  • 2 ek olaj
  • frissen őrölt bors
Főzz és nyerd
meg a nyaralásod!
Töltsd fel a kedvenc olasz receptedet, és
nyaralj Olaszországban a Mindmegette.hu
és a TDM Travel jóvoltából.

Elkészítés

    1. A hagymát megtisztítjuk, majd felkockázzuk és kevés zsiradékon üvegesre dinszteljük.
    2. Ezután a tűzről lehúzva megszórjuk a pirospaprikával, majd hozzáadjuk a borsót, a szeletelt fokhagymát, a babérlevelet, a darabolt sárgarépát és a petrezselyemgyökeret, valamint a petrezselyemzöld szárát, finomra vágva.
    3. Felöntjük annyi vízzel, hogy 2-3 cm-re ellepje. Fedő alatt közepes lángon kb. 25 percigfőzzük, amíg a zöldségek finoman megpuhulnak. Főzés közben ízlés szerint megsózzuk, -borsozzuk. 

Megjegyzés

Recept, styling: Filep Kata, fotó: Tóth András

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Hasonló Receptek

Magazin