Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Klasszikus bécsi borjúszelet

Hozzávalók

  • 2 db tojás
  • 1 ek tej
  • bors
  • 4 szelet (15 dkg-osak) borjúcomb
  • 10 dkg liszt
  • 10 dkg zsemlemorzsa
  • 10 dkg vaj

Elkészítés

    1. A tojásokat habosrakeverjük a tejjel, továbbá egy kevés sóval és borssal. A hússzeleteket megmossuk, szárazratöröljük, és kiklopfoljuk.Megforgatjuk őket a lisztben, a tojásban, végül pedig a zsemlemorzsában.
    2. Serpenyőben felforrósítjuk a vajat, ésoldalanként 3 percigsütjük rajta a hússzeleteket. Azonnal tálaljuk. Burgonyasaláta illik hozzá. Petrezselyemlevelekkel díszíthetjük.
A panírozás után megmaradt tojást és zsemlemorzsát alaposan keverjük össze, formázzunk belőle kis lapos pogácsákat, majd süssük azokat aranyszínűre forró olajban.
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin