Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Klasszikus barnamártás

4 5/5
Klasszikus barnamártás

Hozzávalók

  • 60 dkg kisebb darabokra vágott borjúcsont
  • 1 db sárgarépa
  • 1 db petrezselyemgyökér
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 zellergumó (kisebb)
  • 5 dkg paradicsompüré
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 3 ek liszt
  • 2 ek cukor
  • őrölt fekete bors
  • kristálycukor
  • kakukkfű
  • 0,5 dl olaj
  • 2 dl vörösbor

Elkészítés

    1. A csontokat sütőbe tesszük és 220 fokon, 15-20 perc alatt barnára pirítjuk. Levesesfazekba kevés olajat öntünk, felhevítjük, majd beletesszük a cukrot és karamellizáljuk. Felszeleteljük a répát, a gyökeret, a hagymát és a zellert. Ezeket is a fazékba tesszük és 2 percig pirítjuk.
    2. Hozzáadjuk a paradicsompürét, tovább pirítjuk, de vigyázzunk, nehogy megégjen. Nyakon öntjük 2 liter vízzel és a borral, majd a zúzott fokhagymával, és ízlés szerint sóval, borssal, kakukkfűvel ízesítjük. Beletesszük a barna csontot. Nagy lángon felforraljuk, majd fedő alatt, legalább 3 órán át főzzük.
    3. 3 óra után kb. 8 dl lé marad, ezt átszűrjük. Ekkor egy teflonserpenyőben a lisztet szárazon pirítsuk barnára, majd adagoljuk a lébe kiskanál segítségével. Kevergetve mártás sűrűségűre forraljuk. Szárjük át és forrón tálaljuk.

    MARHASZELET VÖRÖSBOROS BARNAMÁRTÁSSAL >>> 

    FŰSZERES PÁROLT MARHA BIRSALMÁS RIZZSEL >>> 

     

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hozzászólások

Pilgrim
Ami úgy kezdődik, hogy töltsünk valami italt, az már eleve jól kezdődik. :)
Zsanett0820
Elnézést a hozzászólásért, de a recept szinte (!) szó szerint megegyezik a Hargitai György által megjelentetett barnamártás recepttel, így fontosnak tartom, hogy az ő neve is feltűnjön a recept alatt. Tisztelettel Sz. Zsanett
szitiz
hát, ez nagyon jól hangzik! stílusos! :D
gfkidy
elkészítettem,nagyon finom lett,én az utolsó órában meglöttyintettem egy deci vörösborral az szépen kihozta az ízeket.Én kb. 5 óra alatt főztem meg.

Hasonló Receptek

Magazin