Keress receptre vagy hozzávalóra
Hirdetes
Recept feltöltés

Klasszikus baklava

Hozzávalók

  • 70 dkg liszt
  • 1 tk + 2 ek cukor
  • 1 csipet só
  • 1/2 dl olaj
  • 1,5 dl forró víz
  • A sziruphoz:
  • 3 dl víz
  • 1 ek citromlé
  • 20 dkg porcukor
  • 2 dl méz
  • 2 db fahéjrúd
  • 5 db szegfűszeg
  • ¼ db narancs felcsíkozott héja
  • 1 ág kakukkfű
  • 30 dkg mogyoró
  • 20 dkg mandula
  • 20 dkg dió
  • fahéj
  • 20 dkg olvasztott vaj

Elkészítés

    1. A lisztet átszilájuk, hozzákeverünk 1 tk cukrot, sót, 0,5 dl olajat és 1,5 dl forró vizet, majd sima tésztát gyúrunk belőle. Fóliába csomagolva szobahőmérsékleten kb. 1 órát pihentetjük.
    2. A sziruphoz a vizet elkeverjük a citromlével, a cukorral és a méz zel. Hozzáadjuk a fahéjrudakat, a szegfűszeget, a narancs felcsíkozott héját és a kakukkfüvet. Lassú tűzön kb. 15 percig főzzük, majd átszűrjük. Közben a dkg mogyorót, a mandulát és diót durvára vágjuk, majd elkeverjük 2 ek cukorral és 1/2 tk fahéjjal.
    3. A tésztát átgyúrjuk, majd 10 részre vágjuk. 20 × 30 cm-esre nyújtjuk, majd egymásra tesszük a tésztalapokat, sütőpapírt rakunk közé, és letakarjuk egy benedvesített konyharuhával, nehogy kiszáradjanak.
    4. Egy tepsit sütőpapírral kibélelünk. A tésztalapokat megkenjük az olvasztott vajjal, és ötöt a tepsibe teszünk. 3 ek szirupot rácsorgatunk, majd rászedjük a tölteléket, és beborítjuk a maradék tésztával. 150 fokra előmelegített sütőben kb. 45 percig sütjük, majd 165 fokon még további 15 percig. Ha kihűlt, felszeleteljük, és meglocsoljuk a maradék sziruppal.

    PONT OLYAN, MINT A TÖRÖKNÉL! HÁZI BAKLAVA - EGYSZERŰEN! >>> 

    BAKLAVA EGYSZERŰEN >>>

    BAKLAVA MUFFIN >>>

Hirdetes
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Hirdetes
Hirdetes

Hasonló Receptek

Magazin

Hirdetes
Hirdetes