Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Klasszikus almás pite II.

MME MME
60 perc
bonyolult
átlagos
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A tésztához:
  • 60 dkg liszt
  • 1 csomag sütőpor
  • csipetnyi só
  • 20 dkg cukor
  • 15 dkg margarin
  • 2 dl tejföl
  • 1 tojás
  • A töltelékhez:
  • 80 dkg alma
  • fahéj
  • cukor ízlés szerint
  • Valamint:
  • 1 tojás a kenéshez
  • 2 csomag vaníliás cukor a szóráshoz

Elkészítés

Elkészítés: A tésztához valókat összegyúrjuk, 2 cipót formálunk belőle.

Az almát meghámozzuk, lereszeljük, majd kissé kicsavarjuk, hogy ne áztassa túl a tésztát, de túl száraz se legyen.

A tészta egyik felét kinyújtjuk, a kikent tepsibe helyezzük, majd a lereszelt almát ráhalmozzuk. A szétterített almát ízlés szerint megcukrozzuk, valamint fahéjjal megszórjuk. A tészta másik felét
kinyújtjuk, az almára helyezzük, ezután 1 felvert tojással megkenjük.

180 fokon körülbelül 30 percig sütjük, hogy szép piros legyen a tojástól. Amikor kisült a tészta, 2 csomag vaníliás cukorral megszórjuk a tetejét.

Megjegyzés

A receptet Dr.

Fotó: AS - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss