Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Klasszikus almás muffin

45 perc
egyszerű
olcsó
12 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A muffinhoz az almákat megmossuk, meghámozzuk és lereszeljük, majd elkeverjük a cukorral és a fahéjjal.
  2. Egy tálban összekeverjük a lisztet, a diót, a fahéjat, a sütőport és a szódabikarbónát.
  3. A tojást felverjük a cukorral, majd hozzákeverjük az olajat és a joghurtot. Hozzáadjuk a lisztkeveréket, és addig keverjük, míg a száraz összetevők nedvesek nem lesznek.
  4. A tészta felét a papírkapszlival bélelt formákba töltjük, majd 1-1 evőkanál almamasszát teszünk bele, és ráöntjük a maradék tésztát. A sütőben 180 fokon 20-25 percig sütjük.

Ajánljuk még:

ALMÁS, DIÓS, KÖRTÉS, SZILVÁS - A LEGJOBB MUFFINOK AZ ŐSZ ÍZEIVEL >>> 

Néhány szeletet levághatunk az almából, és azzal díszíthetjük a muffin tetejét.

Ezek is érdekelhetnek

Friss