Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Borsóleves óriásnokedlival, ahogy a nagymamától tanultam

A zöldborsóleves egy igazi klasszikus fogás, melyet a legjobban a nagymamák tudnak elkészíteni. Most megmutatjuk videón, hogy készítsd hagyományosan, magyarosan, galuskával.

Ha valaminek, akkor a borsólevesnek a receptjét biztosan elsőként kérjük el a nagyitól. Ez a végtelenül egyszerű leves különösen akkor finom, amikor friss borsóval, répával és egyéb zöldségekkel készül. Természetesen az élményt mi mással is fokozhatnánk még, mint a levesbe szaggatott nokedlival. Persze deszkáról, hogy minél nagyobbak legyenek azok a galuskák.

Tudtátok, hogy egy bögre borsó nyolcszor több proteint tartalmaz, mint ugyanannyi spenót? Ez a mennyiség fedezi a napi C-vitamin szükségletünket is, ezzel immunrendszerünk legfőbb támasza lehet. Nem véletlen, hogy a három legegészségesebb hüvelyes között tartják számon.

Hozzávalók:

A borsóleveshez:
2 szál sárgarépa
1 szál fehérrépa
1 db karalábé
2 db krumpli
olaj
30 dkg zöldborsó
1 ek liszt
őrölt pirospaprika
2 l víz

bors

A nokedlihez:
3 ek liszt
1 tk vaj
1 db tojás

víz


Ezek is érdekelhetnek

Friss