Keress receptre vagy hozzávalóra

Klasszik bolognai spagetti

Hozzávalók

  • 40 dkg darált pulykahús
  • 1 fej hagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 db sárgarépa
  • 2 ek olívaolaj
  • 5 dl passzírozott paradicsom
  • 1-2 db zellerlevél
  • bors
  • cukor
  • pár levél friss bazsalikom
  • 25 dkg spagetti (durum)
  • reszelt sajt
Főzz és nyerd
meg a nyaralásod!
Töltsd fel a kedvenc olasz receptedet, és
nyaralj Olaszországban a Mindmegette.hu
és a TDM Travel jóvoltából.

Elkészítés

    1. A fokhagymát, a vöröshagymát és a sárgarépát apróra vágjuk, majd olívaolajon megfuttatjuk őket. 
    2. Hozzáadjuk a darált húst, fehéredésig pirítjuk, majd felöntjük a paradicsommal, és ízlés szerint sóval, borssal, cukorral, valamint a friss bazsalikommal ízesítjük. Beletesszük a zellerlevelet és lefedve 30-40 percig főzzük.
    3. A főzés végén a zellert kidobjuk, ha szükséges, még ízesítjük. Közben sós vízben kifőzzük a spagettit a csomagoláson megadott utasítás szerint, majd tányérre szedjük, rakunk rá a szószból és megszórjuk reszelt sajttal. 
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hasonló Receptek

Magazin