Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Klári különleges meggyes pitéje

75 perc
bonyolult
költséges
6 adag
Hozzávalók
  • 1 pohár joghurt (175 g)
  • 1 pohár kefir (175 g)
  • 1 pohár olaj ( a kefíres pohárral mérve)
  • 2 pohár kristálycukor
  • 3 tojás
  • 4 pohár liszt
  • 1 db vaníliás cukor
  • 1 csomag sütőpor
  • 50 dkg magozott meggy
  • 1 csomag réteslap
  • 1 dl étolaj
  • 1 evőkanál tejföl
  • 1 evőkanál porcukor

Elkészítés

  1. A sütött 150 fokra előmelegítjük. Egy nagyobb tálba beleöntjük a joghurtot, a kefirt, a cukrot, a vaníliás cukrot, beleütjük a tojásokat,hozzáadjuk az olajat, és az egészet jól kikeverjük, majd hozzáadjuk a sütőporos lisztet, és simára keverjük.
  2. Egy 23x39 cm-es tepsit kikenünk olajjal, majd 3 db réteslapot teszünk az aljára úgy, hogy mindegyiket megkenjük kevés olajjal, majd a tészta felét belesimítjuk a tepsibe, és a magozott meggy felével megszórjuk.
  3. Ismét 3 db réteslap következik amivel betakarjuk a meggyet. A maradék tésztát rásimítjuk a rétestészta tejére, végezetül rászórjuk a megmaradt magozott meggy másik felét. A tetejét befedjük 2 db, olajjal megkent réteslappal. A réteslap tetejét megkenjük tejfölös olajjal, betoljuk az előmelegített sütőbe, és kb. 60 percig sütjük. Ha megsült, hagyjuk langyosra hűlni, mert így könnyebb lesz szeletelni. A tetejét megszórjuk porcukorral.

 

Megjegyzés

Azért ajánlom az én különleges meggyes pitémet, mert egy nagyon különleges . Rétesbe zárt pite. Fantasztikus magyaros ízvíiág. - Szekeres Lajosné Klári

Ezek is érdekelhetnek

Friss