A tésztához az élesztőt a langyos tejbe morzsoljuk, a kristálycukrot hozzáadjuk. 10 percre félretesszük, ezalatt felfut.
A kétféle lisztet, a vajjal (margarinnal) elmorzsoljuk, a porcukrot hozzáadjuk. Ezután az élesztővel, a tojássárgájával, a rummal, a tejföllel, a citromhéjjal és a sóval összegyúrjuk. Letakarva egy éjszakára hűtőbe tesszük.
A diótöltelékhez a diót a fele cukorral, a fele mazsolával, a reszelt citromhéjjal, 1 csomag vaníliás cukorral és a rummal összegyúrjuk. A máktölteléket ugyanígy készítjük el, a különbség csak annyi, hogy rum helyett forralt, kihűtött tej kerül bele. Mindkettőt letakarjuk, ugyancsak behűtjük. (A mazsolát sütés előtt 1-2 napra áztassuk rumba, így még zamatosabb lesz. Csak annyit vegyünk ki belőle, amennyi a máktöltelékbe kell, a többi a rummal együtt használható a diótöltelékhez.)
Másnap a tésztát 4 egyenlő részre osztjuk, és meglisztezett gyúrólapon egyenként kb. 3 milliméter vékony, tepsi hosszúságú téglalappá nyújtjuk. A birsalmalekvárral vékonyan megkenjük.
A tészta feléig felénk eső oldalukat a máktöltelékkel, a mögötte lévő részt a diótöltelékkel kenjük meg - de természetesen készíthetjük pontosan fordítva is. A tésztát először a két oldaláról hajtunk vissza 1-2 centit, nehogy itt a végén majd kifolyjon a töltelék, majd felcsavarjuk és a kikent tepsibe rakjuk. A négy rúd pontosan elfér a nagy tepsiben. 2 tojássárgájával lekenjük, bő fél órán át pihentetjük. Ezután újból lekenjük 2 tojássárgájával.
Hústűvel, egészen az aljáig, több helyen megszurkáljuk, majd a sütő középre állított rácsára tesszük. A sütőt bekapcsoljuk, közepes erősségre állítjuk (180 fok; légkeveréses sütő 165 fok) 55-60 percen át sütjük. Ha a vége felé túlzottan pirulna, alufóliával letakarjuk.