Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Kivis tejberizs

default user icon
4.3/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók 4 személyre:
  • 20 dkg rizs
  • 1 l tej
  • 3 tojás
  • 10 dkg cukor
  • 5 dkg vágott pisztácia
  • 1 csipetnyi fahéj
  • 1 kávéskanál citromhéjreszelék
  • 2 dkg vaj a formához
  • 2 dl tejszín
  • 5 dkg porcukor
  • 4 kivi
  • A mártáshoz:
  • 3 kivi
  • 1 kávéskanál citromlé

Elkészítés

    Előkészítés: A rizst megmossuk, a tejbe keverjük, és puhára főzzük (kb. 20 perc). Fedő alatt még 20 percig pihentetjük, majd hagyjuk teljesen kihűlni.

    Elkészítés: A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjét kemény habbá verjük. A sárgákat a cukorral krémesre keverjük, és beleforgatjuk a tojáshabot. Az egészet összedolgozzuk a rizzsel, a pisztáciával, a fahéjjal és a citromhéjreszelékkel. A sütőt 180 °C-ra (gázsütő 2. fokozat) előmelegítjük. Kivajazunk egy tűzálló tálat vagy 4 kis porcelán sütőformát, és megtöltjük a rizses masszával. A sütőben kb. 30 percig sütjük, a formában 10 percig hűtjük, majd tálra vagy tányérra borítjuk. A mártáshoz meghámozzuk a három kivit, villával vagy turmixgéppel összetörjük, és hozzákeverjük a citromlevet. A porcukorral felverjük a tejszínt. Habzsákba tesszük, és szép formát rajzolva feldíszítjük a tortácskákat. A négy kivit meghámozzuk, egyforma vékony szeletekre vágjuk, és megdíszítjük vele a tányért és a tortácskákat. A kivimártással együtt tálaljuk.

    Munka: kb. 40 perc
    Fogyasztható: kb. 2 óra múlva
    1 adag: 880 kcal

Megjegyzés

Fotó: Kerekes

Ez a recept a Kiskegyed Konyhájában jelent meg.

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin