Elkészítés: A joghurtot édesítjük a porcukorral és a vaníliás cukorral, addig kevergetjük, amíg a cukorszemcsék teljesen feloldódnak.
A zselatin felét 1/2 dl meleg vízben elkeverjük, melegítve feloldjuk, majd a joghurt feléhez adjuk. Hideg vízzel kiöblített őzgerincformába töltjük a masszát, és hűtőben dermesztjük. Amikor megdermedt, a kiviket meghámozzuk, és hosszanti irányban sorban egymás mellé rakjuk a joghurt tetejére-közepére.
A maradék joghurthoz hozzákeverjük a zselatin másik felét, és óvatosan a kivikre kanalazzuk úgy, hogy ne mozduljanak el. Teljes dermedésig hűtőbe tesszük.
Tálaláskor a formát forró vízbe mártjuk, tartalmát egy hosszúkás tálcára borítjuk, majd felszeleteljük. Tejszínhabbal és gyümölcsöntettel díszíthetjük.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre