1/5 dkg élesztőt felfuttatunk 1 dl tejjel és 1 kávéskanál cukorral.
Hozzáadunk 1 kg félfogós lisztet, 1 púpos kávéskanál sót, 1 tojást, 1 csapott evőkanál zsírt és annyi langyos vizet, míg a tészta puha nem lesz és addig gyúrjuk, míg a tészta elválik a kézről és a táltól.
A tésztát kicipózzuk, 4 felé osztjuk és pihentetjük körülbelül fél órát.
Közben elkészítjük a zsemlés és a káposztás tölteléket.
A zsemlés töltelékhez: 3 db kiflit vagy zsemlét tejbe áztatunk, hozzáadunk 2 tojást, 3 nagy evőkanál cukrot, 2 csomag vaníliás cukrot, 1 kanál tejfölt és 1 jó púpos kanál túrót, majd az egészet jól összekeverjük.
A káposztás töltelékhez: 1 kg gyalult káposztát ízlés szerint megsózunk, 2 evőkanál olajon vagy zsíron megpirítunk, végül pedig ízlés szerint borsozzuk.
Ezután előkészítjük az asztalterítőt, belisztezzük, majd kinyújtjuk a tésztát.
A kinyújtott tésztákat megtöltjük a zsemlés illetve a káposztás töltelékkel, majd az asztalterítő segítségével föltekerjük.
Zsírral, vékonyan kikent tepsibe rakjuk és 200 fokos sütőben körülbelül 20 perc alatt készre sütjük.
A TV Paprika Édes nagyik finom sütik című műsorából.