Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Királyrák szecsuáni módon

MME MME
75 perc
mester
költséges
4 adag

Elkészítés

Előkészítés: A királyrák páncélját kiskéssel ügyesen lefejtjük (hacsak nem tisztítottat vásároltunk). Utána a felső oldalát hosszában, nem túl mélyen, egészen a farok végződéséig behasítjuk. Így láthatóvá válik egy vékony fekete csík, ami a rák bélcsatornája. Ezt hústűvel eltávolítjuk, majd a rákot megmossuk.

Elkészítés: A tojásfehérjét kissé fölverjük, fehér borssal, csipetnyi sóval ízesítjük, 1-1 evőkanál szójamártással, borral és a keményítővel összekeverjük. A rákot beleforgatjuk, 30 percig pihentetjük. Közben az újhagymát megtisztítjuk, hosszában félbevágjuk, majd 2-3 centis darabokra vágjuk. A fokhagymát és a gyömbért megtisztítjuk, mindkettőt finomra aprítjuk. A rákot lecsöpögtetjük. Felforrósítjuk az olajat, és kevergetve, 3 percig sütjük benne a rákot. Az újhagymát, a gyömbért meg a fokhagymát hozzáadjuk, további 2 percig pirítjuk. Közben a rák visszamaradt páclevét a maradék szójamártással és borral, egy kevés sóval, a ketchuppal, a vörösborssal és a mézzel összekeverjük. A hagymás rákhoz öntjük, 2 percig főzzük, majd azonnal tálaljuk. Ha a leve túl sűrű, egy kevés vízzel hígíthatjuk.

Munka: kb. 45 perc
Fogyasztható: kb. 1 óra 15 perc múlva
1 adag: 302 kcal

Kisebb méretű, tisztított, fagyasztott rákhúst is használhatunk hozzá. Fagyasztott tenger gyümölcsei keverékből vagy kagylóból ugyanígy készítjük.

Ezek is érdekelhetnek

Friss