Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Királyi csemege

75 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók kb. 25 szelethez:
  • A tésztához:
  • 5 tojás (közepes méretű)
  • 10 dkg porcukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 10 dkg pirított, darált mogyoró
  • 10 dkg zsemlemorzsa
  • Valamint:
  • 3 dl narancslé
  • 2 teáskanál rumaroma
  • 15 db babapiskóta
  • A krémhez:
  • 3 dl tej
  • 15 dkg porcukor
  • 1 csomag karamellás pudingpor
  • 25 dkg lágy vaj
  • A díszítéshez:
  • 2,5 dl hideg habtejszín
  • 1 csomag habfixáló
  • kevés csoki

Elkészítés

Elkészítés: A tepsit (20x 30 cm-es) sütőpapírral kibéleljük. A sütőt előmelegítjük.

A tésztához a tojást a cukorral és a vaníliás cukorral habosra keverjük. A mogyorót a morzsával jól elkeverjük, és a tojásos masszához adjuk. Majd a tésztát az előkészített tepsibe töltjük, tetejét elsimítjuk, a tepsit a sütő középső részébe toljuk, és a süteményt kb. 170 fokon (légkeveréssel) megsütjük.

A megsült tésztát sütőrácsra tesszük.

A narancslevet a rumaromával elkeverjük, és harmad részével a még forró tésztát meglocsoljuk.

A krémhez a pudingport a tejjel és a cukorral összekeverjük, majd sűrűre felfőzzük, hagyjuk hűlni. A vajat habosra keverjük, majd a pudinghoz adjuk.

A krém felét a kihűlt tésztán egyenletesen elosztjuk. A babapiskótát a maradék aromás narancslébe mártogatjuk, majd a krémre fektetjük, a maradék krémet rákenjük a babapiskótára.

Végül a tejszínt a habfixálóval kemény habbá verjük, és a sütemény tetején egyenletesen elsimítjuk. Tetejét csokoládéreszelékkel meghintve vagy más módon díszítjük, tálalásig a hűtőben tartjuk.

Ezek is érdekelhetnek

Friss