Elkészítés: 2 csokis piskótát sütünk. Ehhez a csokoládé felét gőz felett felolvasztjuk, beletesszük a 4 dkg vajat, hagyjuk kihűlni, majd hozzáadjuk 2 tojás sárgáját, 1 evőkanál lisztet és 4 dkg darált mogyorót, végül beleforgatjuk a felvert tojáshabot. Szilikonos sütőpapírt teszünk egy 24 cm-es kerek sütőbe, beleöntjük a tésztát. Kb. 15 perc alatt megsül, félretesszük, és sütünk egy másik csokis piskótát ugyanilyen módszerrel.
A krémhez 3 dl tejszínt felverünk keményre, utána jön a zseléfix, ezután már csak habverővel hozzáadjuk a mascarpone sajtkrémet. Rákenjük a tortára úgy, hogy közben a krém közé olvasztott csokoládét locsolunk. Jön a tetejére a másik tészta, és a végén bevonjuk olvasztott csokival.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre