Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Kinder torta - cici és foci formában

120 perc
rafinált
költséges
Hozzávalók
  • Hozzávalók egy 23 cm-es tortához:
  • A piskótához:
  • 9 db tojás kettéválasztva
  • 13 dkg cukor
  • 8 dkg csokoládé (minimum 55 % kakaótartalommal)
  • 15 dkg őrölt mandula
  • A vaníliakrémhez:
  • 8 dl tejszín
  • 20 dkg fehércsoki
  • 1 rúd vanília
  • A tejcsokoládés krémhez:
  • 8 dl tejszín
  • 20 dkg tejcsokoládé

Elkészítés

Elkészítés: A piskótához a csokoládét vízgőzön felolvasztjuk. A tojássárgáját kihabosítjuk. A tojásfehérjét a cukorral nem túl kemény habbá verjük. A felvert sárgáját és fehérjét óvatosan összekeverjük hablapát segítségével, majd ennek a tojáshabnak az 1/4 részét elkeverjük az olvasztott csokoládéval, ekkor habverőt használjunk, és gyors, határozott mozdulatokkal dolgozzunk. A csokoládés részt óvatosan keverjük el a maradék tojáshabbal, és közben szórjuk hozzá a finomra darált mandulát is.

A bekevert piskótatésztát szedjük az előkészített tortaformába, és 165 fokon 60 perc alatt süssük készre.

A 2 krémet készíthetjük egyszerre. Tehát az összesen 1,6 liter tejszínt tegyük fel forrni. A fehércsokit tegyük egy edénybe, és adjuk hozzá a vaníliarúd kikapart belsejét. A tejcsokoládét tegyük egy másik edénybe.

Ha a tejszín felforrt mérjünk, belőle a fehércsokira 8 dl-t, a maradékot pedig öntsük a tejcsokoládéra. Végül mindkettőt keverjük simára, és hűtsük le legalább 9 fokosra. Mivel ez sokáig eltarthat, érdemes a krémeket előző nap lefőzni. Ez azért szükséges, mert ha nem elég hideg a tejszín, nem tudjuk keményre felverni.

A torta betöltése: a kihűlt piskótát vágjuk 3 felé. A lehűlt krémeket óvatosan keverjük habosra, de vigyázzunk, mert ha túlkeverjük, akkor kicsapódhat. A lapok közt megkenjük először tej-, majd a második rétegben a fehércsokis krémmel vagy fordítva.

Ha fondant borítást kap a torta, az alá nem ajánlatos ebből a krémből kenni, mert oldhatja a mázat. Így az alá készítsünk egy adag vajkrémet.
Ha nem kap fondant borítást, akkor ezekkel a krémekkel kenjük meg körben a tortát, és nyomózsákból habrózsákat nyomunk.

Megjegyzés

A képeken látható mindkét tortának ilyen belseje volt, és nagy sikert aratott. Egyrészt nagyon finom a mandulalisztes tészta, és a ganache-ok (krémek) is nagyon jól passzolnak hozzá. A cicis torta apósom, a focis torta öcsém születésnapjára készült.
- Suncika

Ezek is érdekelhetnek

Friss