Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Kinder tejszelet torta

180 perc
rafinált
átlagos
6 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Glutén
  • Tojás
  • Tej

Elkészítés

  1. A porcukrot és a vaníliás cukrot egy keverőtálba tesszük, majd hozzáadjuk az egész tojásokat, és robotgéppel, pár perc alatt  jó habosra keverjük (legalább a háromszorosára).
  2. Amikor már jó habos, állandó keverés mellett, hozzácsorgatjuk a forró vizet, majd még 1-2 percig keverjük.
  3. A lisztet összekeverjük a kakaóval, ezutána cukros tojáshabhoz szitáljuk, majd fakanállal, óvatosan, hogy a hab ne nagyon törjön, összeforgatjuk.
  4. A tortaformát kibéleljük sütőpapírral, majd egyenletesen belekanalazzuk a masszát.Előmelegített sütőbe helyezzük, majd közepes hőmérsékleten, tűpróbáig sütjük. (Én légkeverésnél 160 fokon, 25 percig sütöttem.)
  5. A sütőből kivéve pár percig hagyjuk a formában hűlni, majd rácsra tesszük, és kihűtjük teljesen.
  6. Amikor a tészta kihűlt, két egyforma tortalappá vágjuk.
  7.  Az alsó krémréteghez a porcukorhoz hozzáadjuk a vaníliaaromát és a mascarponét, majd habosra keverjük.
  8. A Hulalát (v. habtejszínt) elkezdjük felverni, majd, amikor már habosodik, állandó keverés mellett hozzáadjuk a zselatin fixet, és keverjük tovább, hogy kemény habot kapjunk.
  9. Ezután a mascarponekrémhez apránként hozzákeverjük a felvert tejszínhabot.
  10. A tortaformát kibéleljük sütőpapírral, belehelyezzük az egyik tortalapot, majd egyenletesen kanalazzuk rá a habos krémet. Ezután legalább egy órára betesszük a hűtőbe, hogy a krém megdermedjen.
  11. A csokoládéréteghez egy fém tálba beletördeljük a csokoládét, hozzáadjuk a felkockázott vajat, és gőzfürdő fölött, kevergetve felolvasztjuk, majd éppen csak langyosra hűtjük.
  12. Kivesszük a tortát a hűtőből, majd a krémre egyenletesen rácsorgatjuk a csokoládét, és visszatesszük a hűtőbe, hogy megdermedjen.
  13. A felső krémréteghez a porcukorhoz hozzáadjuk a vaníliaaromát és a mascarponét, majd habosra keverjük.
  14. A Hulalát (v. habtejszínt) elkezdjük felverni, majd, amikor már habos, állandó keverés mellett, hozzáadjuk a zselatin fixet, és továbbkeverjük, hogy kemény habot kapjunk.
  15. A mascarponekrémhez apránként hozzákeverjük a felvert tejszínhabot.
  16. Kivesszük a tortaformát a hűtőből, majd a csokoládérétegre egyenletesen rákanalazzuk a habos krémet, majd rátesszük a másik tortalapot, és tenyérrel óvatosan lenyomkodjuk, és visszatesszük hűtőbe, legalább fél órára.
  17. A csokoládébevonathoz egy fém tálba beletördeljük a csokoládét, hozzáadjuk a felkockázott vajat, és gőzfürdő fölött, kevergetve felolvasztjuk.
  18. Ezután kivesszük a tortát a hűtőből, és a tortalapra egyenletesen rácsorgatjuk a felolvasztott csokoládét, majd visszatesszük a hűtőbe, hogy megdermedjen, és az ízek jól összeérjenek.

 

Megjegyzés

Tálalás előtt vegyük ki a tortát a hűtőből, majd éles késsel, ízlés szerint szeleteljük fel, és úgy kínáljuk. - kgizike

Ezek is érdekelhetnek

Friss