Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Kinder pingui torta

90 perc
mester
megfizethető
6 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Glutén
  • Tojás
  • Tej

Elkészítés

  1. A tészta hozzávalóit elfelezve két tortalapot sütünk. Ehhez a tojásokat a cukorral habosra keverjük, beletesszük az olajat, a vizet és a sütőporos-kakaós lisztet is.
  2. A tészta egyik felét sütőpapírral bélelt tortaformába töltjük. Szépen elsimítjuk. 180 fokra előmelegített sütőben 10-12 perc alatt megsütjük. Óvatosan kiemeljük a formából, majd rácsra téve hűlni hagyjuk. Ugyanígy megsütjük a tészta másik felét, és szintén hagyjuk kihűlni.
  3. A krém hozzávalóit szintén felezzük. A vaníliarúd belsejét kikaparjuk és elmorzsoljuk a porcukorral. 1 dkg zselatint 4 evőkanál vízzel elkeverünk, majd kis lángon melegítve feloldjuk.
  4. 4 dl tejszínt habbá verünk 7 dkg vaníliás porcukorral, pár kanállal a zselatinhoz keverünk belőle, majd beletöltjük a maradékot, és alaposan átkeverjük. Az egyik tortalapot visszatesszük a formába, rákenjük a krémet, és a hűtőben 10-15 percet hűtjük.
  5. A csokitöltelékhez 7 dkg vajat felolvasztunk egy kis lábosban az olajjal, beledobjuk az összetördelt csokit. Kézi habverővel kikeverjük, hogy a csoki is elolvadjon. Hagyjuk lehűlni. A hűtőből kivett süti krémjére öntjük, majd visszatesszük a hűtőbe.
  6. A krém másik felét is az előzők szerint készítjük el. Majd, ha megszilárdul a csoki a süteményen, rákenjük ezt a krémet, végül befedjük a másik piskótalappal. Végül csokimázzal leöntjük.
  7. Egy éjszakára (vagy legalább 2-3 órára) hűtőben pihentetjük.

Ezek is érdekelhetnek

Friss