Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Kinder pingui kocka

default user icon
10 2.7/5

Hozzávalók

  • A tésztához (2 lap):
  • 6 db tojás
  • 6 ek cukor
  • 4 ek olaj
  • 6 ek víz
  • 1 csomag sütőpor
  • 4 ek kakaópor
  • 6 ek liszt (+szóráshoz)
  • 1 tk fahéj (aki szereti, én kihagytam)
  • A krémhez:
  • 1 rúd vanília
  • 14 dkg porcukor
  • 2 dkg zselatinpor
  • 8 dl tejszín
  • A csokoládétöltelékhez:
  • 7 dkg vaj
  • 1 tk olaj
  • 15 dkg étcsokoládé
  • A csokoládémázhoz:
  • 7 dkg vaj
  • 1 tk olaj
  • 15 dkg étcsokoládé

Elkészítés

    1. A tészta hozzávalóit felezve két lapot sütünk. A tojásokat a cukorral habosra keverjük, beletesszük az olajat, a vizet és a sütőporos-kakaós lisztet is. Az első laphoz sütőpapírral bélelünk egy 38x25 cm-es tepsit, elsimítjuk rajta a tésztát, és előmelegített sütőben, 180 fokon, 10-12 perc alatt megsütjük. Kicsúsztatjuk a tepsiből, és hűlni hagyjuk. Amíg sül, összekeverjük a második lap tésztáját is. A tepsi alját kikenjük, kilisztezzük, beleöntjük a tésztát, amit sütés után hagyunk kihűlni.
    2. A krém hozzávalóit is felezzük. A vaníliarúd belsejét kikaparjuk, elmorzsoljuk a porcukorral. 1 dkg zselatint 4 evőkanál vízzel elkeverünk, és kis lángon melegítve feloldjuk. 4 dl tejszínt habbá verünk, 7 dkg vaníliás porcukorral, pár kanállal a zselatinhoz keverünk belőle, majd az egészhez öntöm, alaposan átkeverjük. Gyorsan a tepsiben lévő lapra kenjük, elsimítjuk és betesszük a hűtőbe 10-15 percre.
    3. A csokitöltelékhez 7 dkg vajat felolvasztunk egy kis lábosban az olajjal, levesszük a lángról és beledobom az összetördelt csokit. Kézi habverővel addig keverjük, míg a csoki elolvad. A hűtőből kivett süti krémjére öntjük, egyenletesen elsimítjuk, és visszatesszük a hűtőbe.
    4. A krém másik felét elkészítjük az előzőek szerint, és a közben megszilárdult csokis rétegre kenjük, befedjük a másik piskótalappal, picit rányomkodjuk. Erre kerül a csokimáz, ami ugyanúgy készül, mint a középső csokis réteg. Tálalás előtt egy éjszakára (vagy legalább 2-3 órára) a hűtőbe tesszük.

      A kinder pingui torta receptje >>> 

      7 KIHAGYHATATLAN CSOKINEVŰ DESSZERT >>>

      13 RÉTEGES SÜTEMÉNY, AMIBŐL EGY TÁLCA SOHA NEM ELÉG! >>> 

Megjegyzés

Teljesen olyan mint a boltban vásárolható kiscsoki. Finom lett!

szabina5
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hozzászólások

szepyke
Kedves szabina5, mivel ez a recept és fotó lopott tartalom, amit te a www.mohakonyha.hu oldalról vagy a www.kifoztuk.hu oldalról másoltál. Az eredeti itt található: http://www.mohakonyha.hu/2010/02/kinder-pingvin-kocka.html Megkérlek, hogy töröld a receptet, és máskor se lopj se fotót, se szöveget!
sildiko2
Ez nem a szabina receptje, meg a foto sem, ez Mohakonyha remekmuve.
vezsuv
Nagyon fincsi lett, köszönöm a receptet! A tésztája nagyon könnyű és a csoki krém is tökéletes. Én a tölteléket nem tejszínből készítettem, féltem kicsit a zselatintól és magasabb költségű is lenne úgy, hanem tejföl-tejszín ízű pudingpor keverékéből. Bár tejszínnel biztosan sokkal könnyebb a krém, egyszer biztosan megpróbálom a recept szerint is! :)
anati76
Megcsináltam. Nagyon fini lett, csak a krémmel volt gondom. Valószínű a zselatin összekapta a tejszínt, és kivált belőle a tej, így leszűrtem és vékonyabb lett a krém. Ettől még nagyon finom lett. Legközelebb újra megpróbálom :)
andrea.t
Vajon csak habfixálóval is megdermed rendesen? Nekem a zselatinos dolgok sosem sikerülnek... Amúgy tényleg nagyon jól náz ki, én is kipróbálom!
hawkmoon
a képen gyönyörű!!én nem vagyok az a türelmes fajta...nekem nem is lett ilyen szép!finom lett, de azt hiszem finomabb lett volna ha nem vizes piskótát, hanem hagyományosat készítek...
bebikee
Tényleg nagyon finom lett a süti, ez a második hétvége hogy a kis családom ezt kérte:-) Annyit változtattam rajta, hogy a krémhez a zselatin mellé még habfixálót is tettem, igy jobban szeretjük. Köszönöm a receptet!!
Valusa
Azt hiszem megtaláltam a karácsonyi sütit! Nagyon köszönöm! :))
dzsafi
Nem csak szép, finom is! Megvan a mai süti, köszi Andi!
ekesandi
Nagyon szép!

Hasonló Receptek

Magazin