Keress receptre vagy hozzávalóra

Kinder pingui házilag

default user icon

Hozzávalók

  • 6 db tojás
  • 4 ek liszt
  • 2 ek kakaópor
  • 1/2 csomag sütőpor
  • 6 ek cukor
  • 6 ek víz
  • 1 l Hulala
  • 2 ek porcukor
  • 1 csomag étkezési zselatin
  • 2 tábla csokoládé
  • 1 tk vaj

Elkészítés

    1. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, majd lassú fokozaton tovább verjük, miközben fokozatosan hozzáadagoljuk a vizet és a cukrot. Egy fakanállal egyesével belekeverjük a tojások sárgáját, és kanalanként óvatosan belekeverjük a sütőporral elkevert lisztet és a kakaót. A masszát sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, és 180 fokon tűpróbáig sütjük. Ha kész, hűlni hagyjuk, majd két lappá vágjuk.
    2. A Hulalát a porcukorral kemény habbá verjük, majd beleöntjük a zselatint, és további 1-2 percig verjük. A krém felét rákenjük az egyik lapra, majd a hűtőbe tesszük.
    3. A csokoládét gőz felett felolvasztjuk, és hozzákeverjük a vajat. Kicsit hűlni hagyjuk, majd ráöntjük a krémmel megkent piskótára, és dermedni hagyjuk. Ha megszilárdult, rákenjük a hab másik felét. Befedjük a maradék lappal, és fogyasztásig a hűtőben tároljuk.
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Hasonló Receptek

Magazin