A Kinder csokis torta elkészítéséhez a tojások fehérjét a kristálycukorral kemény habbá verjük, majd hozzáadjuk a tojások sárgáját és összedolgozzuk. Ezután hozzáadjuk a sütőport, majd hozzákanalazzuk a lisztet és a kakaóport.
A jól eldolgozott masszát csatos tortaformába (28 cm-es) öntjük, és 160 fokra előmelegített sütőbe helyezzük. Kb. 35-40 perc alatt készre sütjük, az állagát tűpróbával ellenőrizzük. A kisült tortát kihűtjük, majd elkészítjük hozzá a krémet.
A tejszínhez hozzáadjuk a habfixálót és a kakaóport, és kemény habbá verjük.
A tortát három részre vágjuk. Az alsó lapot tányérra helyezzük, majd megkenjük a habos krémmel. Ezután ráhelyezzük a második lapot, majd ezt is megkenjük a krémmel. A fedő lapot is rátesszük, majd a megmaradt krémmel körbe kenjük, illetve díszítjük a széleit.
A díszítéshez a csokoládét gőz fölött felolvasztjuk, hozzáadjuk az olajat, és kikeverjük. Kicsit kihűtjük, majd a torta szélét dekoráljuk vele. Ezután a torta tetejét a kinder csokikkal, a pillecukorral és a kakaós ostyával díszítjük.