Elkészítés: A 4 tojás sárgáját kikavarjuk a cukorral, majd hozzáadjuk a vizet, a darált diót, a sütőporral elkevert lisztet, legvégén a tojások kemény habbá vert fehérjét. Sütőpapírral bélelt tepsiben egyenletes tűznél kb. 30 percig sütni. Ha megsült és kihűlt a sütemény, sárgabaracklekvárral megkenjük a tetejét, és szépen egyenletesen kirakjuk rumos kávéba mártott babapiskótával (a kávéba nem kell cukor).
A krémhez a 3 tojás sárgáját a vaníliás cukorral, a liszttel és a fél liter tejjel sűrűre főzzük, majd kihűtjük. Ha kihűlt, hozzáadjuk a porcukorral habosra kavart margarint, és ezt a krémet rákenjük a piskóta tetejére. A krémet csokoládéreszelékkel díszítjük. Akár azonnal is szeletelhető.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre