Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Kincsesbánya

MME MME
2 2/5
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 4 tojás
  • 20 dkg cukor
  • 25 dkg liszt
  • 10 dkg darált dió
  • 10 evőkanál víz
  • 1/2 csomag sütőpor
  • A krémhez:
  • sárgabaracklekvár
  • 3 tojás sárgája
  • 3 evőkanál liszt
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 5 dl tej
  • 25 dkg margarin
  • 15 dkg porcukor
  • babapiskóta
  • feketekávé
  • rum
  • csokoládéreszelék

Elkészítés

Elkészítés: A 4 tojás sárgáját kikavarjuk a cukorral, majd hozzáadjuk a vizet, a darált diót, a sütőporral elkevert lisztet, legvégén a tojások kemény habbá vert fehérjét. Sütőpapírral bélelt tepsiben egyenletes tűznél kb. 30 percig sütni. Ha megsült és kihűlt a sütemény, sárgabaracklekvárral megkenjük a tetejét, és szépen egyenletesen kirakjuk rumos kávéba mártott babapiskótával (a kávéba nem kell cukor).

A krémhez a 3 tojás sárgáját a vaníliás cukorral, a liszttel és a fél liter tejjel sűrűre főzzük, majd kihűtjük. Ha kihűlt, hozzáadjuk a porcukorral habosra kavart margarint, és ezt a krémet rákenjük a piskóta tetejére. A krémet csokoládéreszelékkel díszítjük. Akár azonnal is szeletelhető.

Megjegyzés

A krém tetejére eredetileg csokimáz járna, de nekem mindig lefolyt a krémről, ezért módosítottam csokireszelékre. A sárgabaracklekvárt Nutellával is lehet helyettesíteni. Aki nem akar főzött krémmel bajlódni, helyettesítheti pudinggal is, akkor nem marad meg a 3 tojásfehérje. - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss