Összekerjük a piskóta hozzávalóit, egyenletesen eloszlatjuk egy tepsiben, és előmelegített sütőben aranysárgára sütjük. Kihűtjük.
Ha kihűlt a piskóta, baracklekvárral megkenjük, majd rárakjuk a babapiskótákat, sűrűn egymás mellé. Ezután egy kenőtollat vagy ecsetet a rumba mártogatjuk, és egyenletesen megkenjük vele a piskótákat.
A vaníliás pudingot a csomagoláson található utasítás szerint elkészítjük a tejjel (a lényeg, hogy jó sűrű legyen). A margarint kikeverjük a porcukorral, majd a kihűlt pudinggal óvatosan kikeverjük. Ezt a pudingos krémet rákenjük a babapiskótára. A tejszínt kemény habbá verjük, és ezt is a piskóta tetejére simítjuk.
Mivel a babapiskótának is puhulnia kell, így érdemes előző este elkészíteni a süteményt. Szerintem sokkal finomabb másnap, és így az ízek is összeérnek.
Igazán nagyon finom és mutatós sütemény, akár ünnepre is. - Szepi Ági
Ezek is érdekelhetnek
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!