Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Kincsesbánya szelet

15 perc
egyszerű
átlagos
6 adag
Hozzávalók
  • baracklekvár
  • 21 db babapiskóta
  • 8 dl tej
  • 2 csomag vaníliás puding
  • 25 dkg margarin
  • 20 dkg porcukor
  • 1 rumaroma
  • 3 dl tejszín
  • A piskótához:
  • 6 db tojás
  • 12 dkg liszt
  • 12 dkg cukor
  • 1 csomag sütőpor

Elkészítés

  1. Összekerjük a piskóta hozzávalóit, egyenletesen eloszlatjuk egy tepsiben, és előmelegített sütőben aranysárgára sütjük. Kihűtjük. 
  2. Ha kihűlt a piskóta, baracklekvárral megkenjük, majd rárakjuk a babapiskótákat, sűrűn egymás mellé. Ezután egy kenőtollat vagy ecsetet a rumba mártogatjuk, és egyenletesen megkenjük vele a piskótákat.
  3. A vaníliás pudingot a csomagoláson található utasítás szerint elkészítjük a tejjel (a lényeg, hogy jó sűrű legyen). A margarint kikeverjük a porcukorral, majd a kihűlt pudinggal óvatosan kikeverjük. Ezt a pudingos krémet rákenjük a babapiskótára. A tejszínt kemény habbá verjük, és ezt is a piskóta tetejére simítjuk. 

Megjegyzés

Mivel a babapiskótának is puhulnia kell, így érdemes előző este elkészíteni a süteményt. Szerintem sokkal finomabb másnap, és így az ízek is összeérnek.
Igazán nagyon finom és mutatós sütemény, akár ünnepre is. - Szepi Ági

Ezek is érdekelhetnek