Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Kínai tofus sertésragu üvegtésztával - mapo dofu

MME MME
30 perc
egyszerű
költséges

Elkészítés

  1. Az üvegtésztát egy nagy előkészítő edénybe tesszük, és annyi forrásban lévő vizet öntünk rá, hogy ellepje. 10-15 percig áztatjuk, amíg megpuhul. A vizet leöntjük.
  2. Egy kisebb lábost vagy wokot felmelegítünk, majd ebben felmelegítjük a marhahúslevet és lassú tűzön rotyogtatjuk.
  3. Egy kis serpenyőben közepes tűzön pörköljük a szecsuáni borsot, míg illatos lesz. Kivesszük a serpenyőből, és fűszermozsárban összetörjük. Ha nincs fűszermozsár, a fűszert műanyag zacskóba tesszük, és nyújtófával összetörjük vagy fűszerdarálóban ledaráljuk.
  4. Egy wokot nagy lángon felhevítünk, és beleöntjük a mogyoróolajat. Beletesszük a gyömbért, a fokhagymát és a chilipaprikát valamint egy evőkanál szecsuáni borsot, és keverés mellett néhány másodpercig pirítjuk. Hozzáadjuk a darált sertéshúst és a chillisbab szószt, és folytatjuk a pirítást. Ahogy a hús barnulni kezd, ráöntjük a rizsbort. Amikor a hús megbarnult, ráöntjük a tofut és finoman összekeverjük. A "pörköltet" szójaszósszal, rizsecettel, szezámolajjal, sóval és őrölt fehérborssal ízesítjük.
  5. A forró marhahúslevet a sertés–tofu keverékre öntjük, és felforraljuk. Egy kisebb edényben összekeverjük a keményítőt és a vizet, és a raguhoz keverjük, hogy az sűrűbb legyen. Ezt követően hozzákeverjük a hagymakarikákat és levesszük az edényt a tűzről. A ragut a tésztára borítva szolgáljuk fel, és meghintjük a maradék borssal.

    A fenti recept a „Ching – A lenyűgöző Ázsia” című sorozatából származik, amely pénteken és vasárnap esténként látható a Food Network tévécsatornán.

Ezek is érdekelhetnek

Friss