Kínai tofus sertésragu üvegtésztával - mapo dofu

default user icon

Hozzávalók

  • 230 g üvegtészta vagy rizstészta
  • 180 ml marhahús-alaplé
  • 1,5 evőkanál szecsuáni bors, megpirítva
  • 1 evőkanál mogyoróolaj
  • 2 gerezd fokhagyma, összenyomva, és finomra felaprítva
  • 1evőkanál gyömbér, meghámozva, és frissen lereszelve
  • 1 chilipaprika (közepesen erős chili) kimagozva, és vékonyra szeletelve
  • 340 g darált sertéshús
  • 1 evőkanál rizsbor (vagy száraz sherry)
  • 450 g szilárd friss tofu, 2,5 centis darabokra felvágva
  • 1-2 evőkanál világos szójaszósz
  • 1-2 evőkanál rizsecet vagy balzsamecet
  • 1 teáskanál pörkölt szezámolaj
  • tengeri só
  • őrölt fehérbors
  • 1 evőkanál kukoricakeményítő
  • 2 evőkanál víz
  • 2 nagy újhagyma, karikákra szeletelve

Elkészítés

    1. Az üvegtésztát egy nagy előkészítő edénybe tesszük, és annyi forrásban lévő vizet öntünk rá, hogy ellepje. 10-15 percig áztatjuk, amíg megpuhul. A vizet leöntjük.
    2. Egy kisebb lábost vagy wokot felmelegítünk, majd ebben felmelegítjük a marhahúslevet és lassú tűzön rotyogtatjuk.
    3. Egy kis serpenyőben közepes tűzön pörköljük a szecsuáni borsot, míg illatos lesz. Kivesszük a serpenyőből, és fűszermozsárban összetörjük. Ha nincs fűszermozsár, a fűszert műanyag zacskóba tesszük, és nyújtófával összetörjük vagy fűszerdarálóban ledaráljuk.
    4. Egy wokot nagy lángon felhevítünk, és beleöntjük a mogyoróolajat. Beletesszük a gyömbért, a fokhagymát és a chilipaprikát valamint egy evőkanál szecsuáni borsot, és keverés mellett néhány másodpercig pirítjuk. Hozzáadjuk a darált sertéshúst és a chillisbab szószt, és folytatjuk a pirítást. Ahogy a hús barnulni kezd, ráöntjük a rizsbort. Amikor a hús megbarnult, ráöntjük a tofut és finoman összekeverjük. A "pörköltet" szójaszósszal, rizsecettel, szezámolajjal, sóval és őrölt fehérborssal ízesítjük.
    5. A forró marhahúslevet a sertés–tofu keverékre öntjük, és felforraljuk. Egy kisebb edényben összekeverjük a keményítőt és a vizet, és a raguhoz keverjük, hogy az sűrűbb legyen. Ezt követően hozzákeverjük a hagymakarikákat és levesszük az edényt a tűzről. A ragut a tésztára borítva szolgáljuk fel, és meghintjük a maradék borssal.

      A fenti recept a „Ching – A lenyűgöző Ázsia” című sorozatából származik, amely pénteken és vasárnap esténként látható a Food Network tévécsatornán.
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Hasonló Receptek

Magazin