Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Kínai tofu pirított rizzsel

A legtöbb kínai büfével kapcsolatos fenntartást mindennek mondhatjuk, csak megalapozatlannak nem. Szerencsére a kínai éltelek – kiváltképp a húsmentesek – házi körülmények között is könnyen elkészíthetőek.

Hozzávalók

  • 300 g tofu (natúr vagy füstölt)
  • 3 evőkanál szójaszósz
  • 1 fej lila hagyma
  • 1 db sárgarépa (nagyobb)
  • 1 db petrezselyemgyökér
  • 1/2 db uborka
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 kávéskanál chilipehely
  • 150 g rizs (hosszú szemű)
  • 1 evőkanál kukorica (morzsolt)
  • 1 evőkanál zöldborsó
  • 1 evőkanál szezámolaj
  • 1 kávéskanál gyömbérpor
  • 1 kávéskanál kukoricakeményítő
  • bors

Elkészítés

    1.

    A rizst feltesszük főni. A zöldségeket meghámozzuk és felcsíkozzuk, a tofut 2 cm vastag téglalapokra vágjuk.

    2.

    A hagymát olívaolajon megdinszteljük, majd hozzáadjuk a vékonyra szeletelt fokhagymát. Hozzáadjuk a sárgarépát és a petrezselyemgyökeret, majd 3-4 perc elteltével az uborkát. (Ne főzzük túl, akkor jó, ha kissé még ropognak a zöldségek.)

    3.

    Hozzáadjuk a gyömbérport, a tofut, a szójaszószt, majd a kukoricakeményítőt és a chilit, végül óvatosan összeforgatjuk.

    4.

    Pár percig hagyjuk összeérni, sózást a szójaszósz miatt nem igényel.

    5.

    A kész rizst lecsepegtetjük, közben egy másik edényben szezámolajat hevítünk. Mikor már kellően forró (és csak akkor), hozzáadjuk a rizst, és hagyjuk megpirulni. Közben hozzápasszítjuk a kukoricát, a zöldborsót, végezetül megsózzuk.

     

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek