Kínai szezámos csirke

default user icon
12 3.8/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 50 dkg csirkemellfilé
  • A masszához:
  • 20 dkg liszt
  • 1 tojás
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 csipet keményítő
  • 1 evőkanál olaj
  • víz
  • A mázhoz:
  • 1 kiskanál ecet
  • 1 kiskanál cukor
  • méz
  • piros arany
  • kevés olaj
  • szezámmag

Elkészítés

    Elkészítés: A csirkemellet lesózzuk, apró kockákra vágjuk, félretesszük. A liszttel, a sütőporral, a keményítővel, a tojással, sóval és kis vízzel masszát készítünk. Wokban kb. fél liter olajat felforrósítunk, a csirkemelldarabokat egyenként a masszába mártjuk, hirtelen kisütjük, majd félretesszük. Nagyobb edényben a kis kanál ecetet, kiskanál cukrot, mézet, kevés olajat, pirosaranyat és szezámmagot összemelegítünk, és ebbe a mázba forgatjuk a kisült csirkefalatokat. Rizzsel vagy sült krumlival tálaljuk.

Megjegyzés

Csípős piros arannyal is készülhet. Ez az a szezámos csirke, amit a kínai gyorséttermekben kínálnak.

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Boros Viktória 4 évvel ezelőtt
Nagyon finom és nem nehéz megcsinálni. A család kedvence!!!
Barna Viktória 5 évvel ezelőtt
Sziasztok! Nem tudjátok a taknyos (bocsi a kifejezésért) szezámos csirkét hogyan kell.... mert én eddig csak egy kínaiban láttam a többiben száraz falatkák voltak. Nem azért ezt is nagyon szeretem de a taknyos valahogy jobb. A XVIII. ker.-ben a Szarvascsárda téren lehet csak kapni.
Kullai Márta 5 évvel ezelőtt
Köszönjük szépen! Ízvilágban teljesen olyan mitnt az eredeti, színre az enyém piros lett nem olyan barna. Még a szüleim is nagyon dícsérték akik a magyaros ízvilághoz vannak szokva!
Hegedűs Krisztina 6 évvel ezelőtt
Köszönet érte! Nagyon finom lett, az apósom aki utálja a szezámmagot, jól beevett belőle. Nagyon rég kerestem ezt a receptet. 2 adagot csináltam, az egyiket sertés húsból, az is ízletes volt.
Nardai Zsuzsannna 7 évvel ezelőtt
köszönöm a kedves hozzászólásokat. Tettem fel egy illatos csirke receptet is, talán ilyesmire gondoltatok. "illatos csirke II." néven találjátok meg.
Cs. Éva 7 évvel ezelőtt
Köszönöm a receptet! Kishitűen azt hittem, hogy nekem nem fog sikerülni. Egyszerű, finom és az anyósom is megnyalta a tíz ujját utána. Ez azt hiszem nagyon nagy elismerés. :-)
Szabó Erika 8 évvel ezelőtt
Szia Erin! Köszönöm szépen, ki is próbálom, mert amennyi pénzt már otthagytam az illatos csirkéért a Kínai Étteremben... :-) Azt hiszem, így olcsóbb lesz ;-)
Willand Veronika 8 évvel ezelőtt
Kipróbáltam a receptet, mert nagyon odavagyok a kínai kajákért. Meg kell mondjam, nagyon hasonlított az eredetire. Szóval, nekem bejött! Köszi szépen a receptet!!! (megkockáztatom, hogy az illatos csirke panirja is ez lehet, mint ennek, mert mikor kisütöttem a húst, totál arra hasonlított. Persze, én is próbáltam már illatos csirkét csinálni korábban, akkor nekem se sikerült. :) )
Szabó Erika 8 évvel ezelőtt
Az illatos csirke receptjét nem tudja valaki véletlenül? Én annyira imádom, megveszek érte, de hiába próbáltam már többféle panírral, sosem lett olyan, mint amilyet a kínai étteremben veszek :-(
Szabó Erika 8 évvel ezelőtt
Az illatos csirke receptjét nem tudja valaki véletlenül? Én annyira imádom, megveszek érte, de hiába próbáltam már többféle panírral, sosem lett olyan, mint amilyet a kínai étteremben veszek :-(

Hasonló Receptek

Magazin